s1Je houdt van mensen, dat is duidelijk … Je vrienden weten je te vinden als ze nood hebben aan een luisterend oor en een goede babbel … Je leeft mee met mensen …. Je hebt veel geduld … Dan is de opleiding Bachelor Toegepaste Psychologie iets voor jou.

We winden er geen doekjes om: er staat je een stevige portie theorie te wachten. Maar je gaat vanaf dag 1 ook heel wat vaardigheden aanleren. Je wordt een expert in psychologische gespreksvoering, diagnostiek en begeleiding. Je leert mensen coachen en trainingen uitwerken.

Toekomstperspectieven

Als psychologisch consulent kan je aan de slag in CLB’s, scholen, revalidatiecentra, selectiebureaus, uitzendkantoren, centra voor geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en volwassenen, centra voor crisisbemiddeling psychiatrische voorzieningen, bij slachtofferhulp, …

Troef

Een keuze maken voor één afstudeerrichting is niet nodig. Bij ons doorloop je gewoonweg àlle trajecten. Je kansen op de arbeidsmarkt worden hierdoor opmerkelijk groter! Dit kun je binnenkort ook nalezen in enkele getuigenissen van onze afgestudeerden.

Op de website van Howest vind je meer informatie over onze opleiding.