BaTP beroepsverenigingIn 2007 is de Beroepsvereniging Bachelor Toegepaste Psychologie ontstaan als een vzw die een stem wil geven aan alle studenten en hulpverleners uit het brede werkveld van de toegepaste psychologie.

Stuwende kracht achter deze beroepsvereniging zijn afgestudeerden uit de drie hogescholen waar deze opleiding kan worden gevolgd, nl. Katholieke Hogeschool VIVES (Kortrijk), Howest (Brugge) en Thomas More (Antwerpen).


howtotestlogoDe website www.howtotest.be heeft als doel (neuro-) psychodiagnostici te ondersteunen in het selecteren, afnemen en verwerken van kwaliteitsvol testmateriaal.

Dit initiatief ontstond binnen een PWO-onderzoek van de opleiding Bachelor Toegepaste Psychologie van Howest. Het uitgangspunt was de grote behoefte aan kennis en laagdrempelige toegang tot kwaliteitsvol neuropsychologisch testmateriaal.


Zoals ikDe website zoalsik.be is bedoeld voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking, stoornis of chronische aandoening!

Via filmpjes, links naar interessante sites, boeken- en andere tips hopen we deze doelgroepen te informeren over allerhande onderwerpen die hen en hun lotgenoten aanbelangen. De nadruk ligt op hun ervaringen, interesses en talenten!

Deze site is het resultaat van een project van de opleiding Toegepaste Psychologie van Howest.

 


logo ebgdDe website rond Evidence-based game design is ontstaan uit de samenwerking tussen de onderzoeksgroepen Toegepaste Psychologie en Digital Arts & Entertainment van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest), met de steun van het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) en van partnerorganisaties binnen de zorg- en de gamesector. Het was een driejarig TETRA-project, waarin organisaties de kans kregen om met behulp van tools voor serious game design, praktijkvoorbeelden en effectiviteitsonderzoek, het ontwikkelingsproces zelf te doorlopen, toegepast op hun domein. Zo konden ze meer voeling krijgen met het medium en de meerwaarde ervan inschatten.