Nood aan dienstverlening op maat?

expertisecentrumWenst u in uw organisatie een nieuw product of proces te ontwikkelen en/of te implementeren, maar weet u niet hoe eraan te beginnen? Of mist u bepaalde evidence-based kennis? Ons team van experten staat garant voor evidence-based toegepast onderzoek en dienstverlening. Onze experten in verschillende domeinen bieden u wetenschappelijke, methodologische en/of statistische ondersteuning bij het ontwikkelen en implementeren.  We werken bovendien samen met andere opleidingen en kenniscentra van Howest en de Associatie UGent, omdat wij geloven in de meerwaarde van een multidisciplinaire aanpak. Zowel de profit als de nonprofit sector kunnen beroep doen op onze expertise in verschillende werkvelden (klinische, revalidatie- en schoolpsychologie, en HRM).


Onze expertiselijnen

De laatste jaren kwamen binnen de opleiding Toegepaste Psychologie van Howest de volgende expertiselijnen tot stand: 1) Competentiegerichte en innovatieve personeelsselectie (“Het Nieuwe Selecteren”), 2) E-health & serious games, zowel in de gezondheidszorg als in organisaties, 3) Peer support in scholen, en 4) Diagnostiek.

Competentiegerichte en innovatieve personeelsselectie
Competentiegerichte en innovatieve personeelsselectie

 

E-health
E-health & serious games

 

 

Peer support: jongeren ondersteunen jongeren
Peer support

 

 

Neuropsychologische diagnostiek
Diagnostiek

 

 

Binnen deze expertiselijnen werden reeds diverse onderzoeksprojecten opgezet.

 

Op maat

Daarnaast bieden we dienst- en adviesverlening op maat, in eerste instantie rond thema’s die aansluiten bij onze expertiselijnen. Hebt u echter een vraag die niet onmiddellijk aansluit bij deze thema’s, neem dan een kijkje op ‘Meet the team’ en/of neem contact op via het contactformulier.

Enkele recente realisaties:

  • Ontwikkeling van een situationele test voor de selectie van personeel binnen het Rode Kruis. Lees meer.
  • Ondersteuning bij de uitbouw van het Kansarmoedebeleid (Provincie West-Vlaanderen).

 

Zoekt u een spreker?

Organiseert u een symposium, seminarie of workshop en zoekt u een spreker, moderator of workshopbegeleider? Onze experten in diverse domeinen garanderen professionaliteit en up-to-date evidence-based kennis.